Pași pentru configurarea unui domeniu online

Pentru configurarea unui nume de domeniu există mai multe posibilități de a acționa și voi încerca să le detaliez în pașii următori.

Să presupunem că ai o livadă de nuci și vrei să ai o pagină web online. Mai întâi trebuie să alegi numele domeniului și apoi după ce verifici că este un nume care nu aparține altei afaceri, vei face înregistrarea le registratorul de domenii. Pentru România presupunând că dorești nume de domeniu .ro, registratorul este rotld.ro. Pentru .com, există mai mulți furnizori, poți folosi de exemplu godaddy.com.

Presupunem că ai ales domeniul furnizor-nuci.ro. La achiziția domeniului, în pașii de introducere a datelor, se cer numele de nameservere (DNS). Nu vom detalia ce înseamnă aceste servere, este de reținut faptul că paginile domeniului au nevoie de găzduire pe un server, iar acest server este detectat cu ajutorul nameserverelor. Aceste valori sunt date de furnizorul de găzduire/webhosting. Trecem astfel la pasul 3 unde explicăm despre alegerea furnizorului de găzduire/hosting.

Există un număr destul de mare de furnizori de găzduire, noi lucrăm de ceva timp cu hostx.ro, dar puteți alege după cum doriți în urma unei cercetări de piață. Furnizorul de găzduire vă oferă acces la o interfață de administrare și tot el vă oferă namserverele pe care le introduceți la registrator. De precizat, că furnizorul de găzduire de cele mai multe ori este și reseller de nume de domenii, caz în care puteți sări peste pasul cu rotld.ro. De obicei și prețul este mai mic. Avantajul pentru achiziția prin rotld, este că puteți să schimbați furnizorul de găzduire cu cost zero, pur și simplu schimbând nameserverele.

Odată ce ai achiziționat domeniul, ai achiziționat spațiul pentru găzduire și ai definit nameserverele, se poate trece la crearea domeniului în interfața de administrare de la furnizorul de găzduire, apoi crearea site-ului, respectiv paginilor care se vor afișa la vizitarea domeniului/site-ului. Mai este de precizat că domeniul achiziționat are o periodicitate de plată de 12 luni, iar găzduirea se poate plăti lunar sau anual.

Dacă doriți să externalizați acești pași către o firmă IT, vă recomandăm să achiziționați domeniul prin rotld, apoi după alegerea firmei cu care doriți să lucrați, să definiți nameserverele furnizate de aceasta. Ulterior toată activitatea este în curtea lor, iar dacă doriți peste un timp să lucrați cu altă companie, doar aveți de schimbat nameserverele. În eventualitatea în care doriți să lucrați cu compania noastră, suntem pe piață ca persoană juridică din 2019, experiență IT începând cu anii ’90, avem competențe atât în zona de găzduire și creare pagini și aplicații web, cât și în zona de aplicații software dedicate diverselor nevoi ale unei societăți comerciale. Ne puteți trimite un e-mail pe adresa office@winsys.ro cu detalii despre afacere și necesitățile Dvs. Vă oferim servicii 100% transparente și 100% explicate și detaliate astfel încât să fiți în control pe toată durata colaborării.
,

Contact

Spune-ne de ce fel de site sau de servicii ai nevoie și un reprezentant te va contact în cel mai scurt timp.

tELEFON

0757.372.500

Email

office@h2d.ro

h2d.ro © Toate drepturile rezervate

Cookie Consent with Real Cookie Banner